Меню

  4th International World of Microbiome Conference - 26 - 28 Октомври, София

  26.10.2023

  Имаме удоволствието да ви поканим на пътешествие в необятния свят на микроорганизмите.

  В периода 26 – 28 Октомври, 2023 в Гранд Хотел Милениум София ще се проведе 4th International World of Microbiome Conference (WoM 2023), на която RIDACOM има удоволствието да бъде основен партньор.

  България ще бъде домакин на най-големия научен форум, посветен на микробиома и това не е случайно! Приносът на нашата страна в изучаването на микробните съобщества е неоспорим и датира отдавна още с д-р Стамен Григоров, чийто открития придобиват световно значение и допринасят за популярността на нашата страна в тази област.

  RIDACOM e сред новаторите в областта на микробиомните изследвания у нас. През последните години посветихме своите усилия и труд върху въвеждането на най-модерните и иновативни технологии в областта на микробиомните изследвания във водещи изследователски, диагностични институти и лаборатории. Днес плод на нашите усилията са забележителни литературни данни, сравнения и публикации в областта на микробиома и репродуктивното здраве, ендометриален микробиом, уретрален микробиом, за част от които ще имате възможност да научите повече по време на конференцията.

  Програмата на World of Microbiome 2023 е повече от интересна, а ние също сме подготвили интересна индивидуална лекционна сесия и забавни тематични активности.


  Какво да очаквате в нашата лекционна сесия:

  • Enteroflor® Kiddy за комплексна количествена оценка на чревния микробиом при деца от 0 до 14г. Ще говорим за ролята и значението на чревния микробиом в ранна детска възраст и как влияе върху развитието на младия организъм. Ще проследим динамиката на развитие на видовете микроорганимзи в различните възрастови периоди и ще обясним тяхното значение като биомаркери
  • Приложение на Femoflor® при разрешаването на сложни репродуктивни проблеми чрез комплексен анализ на микробиома в репродуктивния тракт. Що е то ендометриален микробиом и как изследването му подпомага успеваемостта от техниките за асистирана репродукция, успешната имплантация на ембриона и износване на плода
  • Анализ на микробиома в семенна течност – биомаркер за качеството на сперматозоидите и получени ембриони по време на асистираните репродуктивни технологии. Приложение на Androflor® за комплексна количествена оценка на микробиома в мъжкия урогенитален тракт


  Тазгодишното издание на конференцията (WoM 2023) ще засегне различни аспекти на микробиома и неговото въздействие върху човешкото тяло – микробиом по време на бременност и влиянието му върху неонаталната микросреда, чревен микробиом и неговото значение в етиологията на различни гастроинтестинални заболявания, трансплантация на микробиом – възможно ли е, бъдещи перспективи и клинично значение, роля на про- и пре-биотиците в персонализираното хранене, както и много други актуални теми в областта.

  Очакваме ви в периода 26 – 28 октомври в Гранд Хотел Милениум София, за да се впуснем в ново приключение и да изследваме необятния микробен свят заедно.