Меню

  Онлайн семинар - Get ready for enumeration of somatic coliphages, based on ISO 10705-2 with Bluephage Easy Kits - 29 Февруари 2024

  29.02.2024

  Уважаеми партньори и приятели,

  Знаете ли какво представляват вирусните колифаги и защо се превърнаха в ключов индикатор за качеството на водите?

  • Вирусните колифаги са бактериофаги от ентеричен произход, които заразяват Escherichia Coli чрез рецептори по клетъчната повърхност. Те са най-широко разпространените биологични форми на Земята. При наличието им във водна проба показват фекално замърсяване от човешки или животински произход.
  • Бактериофагите са склонни да се задържат в околната среда и са умерено устойчиви на природни и антропогенни стресови фактори. Могат да се възпроизвеждат само в податливи бактерии гостоприемници. Колифагите се използват, като фекални индикатори, тъй като имитират чревни вируси много добре и отговарят на всички условия, като показват устойчивост във водна среда дори и след пречистване.

  Готови ли сте да въведете методите за откриване и изброяване на соматични колифаги във Вашата лаборатория?
  Имаме удоволствието да Ви поканим да участвате в предстоящия ни онлайн семинар на тема - "Get ready for enumeration of somatic coliphages, based on ISO 10705-2 with Bluephage Easy Kits "

  Дата: 29.02.2024г.

  Час: 11:00 ч. Източноевропейско време (EET)

  Продължителност: Един час

  Място: Online чрез платформата Zoom

  Водещ лектор: Нурия Гилера – магистър по химия от Университета на Барселона, с богат опит в изпитването на води във водещи лаборатории в Европа.


  Семинарът е организиран от RIDACOM съвместно с Bluephage - пионерите във въвеждането на бактериофагите, като вирусни индикатори във води.

  По време на уебинара ще бъдат обхванати следните теми:

  1.Колифагите: перфектният микробиологичен индикатор

  2.Директиви на ЕС:

  • Регламент (ЕС) 2020/741 на Европейския парламент и на Съвета от 25 май 2020 година относно минималните изисквания за повторното използване на водата.
  • Директива (ЕС) 2020/2184 на Европейския парламент и на Съвета от 16 декември 2020 година относно качеството на водата, предназначена за консумация от човека.

  3.Какво представляват бактериофагите?

  4.Как да анализираме колифаги? Решенията на Bluephage:

  • Bluephage Easy Kit: Китове за откриване и изброяване на соматични колифаги, съгласно ISO 10705-2, включващи всички консумативи и биологични материали необходими за извършване на анализа.
  • Bluephage Rapid Kit: Тези китове са предназначени за специфично откриване на соматични колифаги в 100 ml вода. Базират се на промяната на цвета, която настъпва ако соматичните колифаги присъстват във водната проба.

  Семинарът ще се проведе на английски език.

  За да се регистрирате за участие в събитието, моля попълнете регистрационната форма на следния линк:

  https://forms.gle/2PMdQBLrveMssXtz9

  Крайният срок за регистрация е 25.02.2024г.

  Този уебинар предоставя уникална възможност за професионалисти, които участват в оценката и мониторинга на водите, да се запознаят с най-новите и модерни методи за изброяване на соматични колифаги.

  Следете Facebook страницата на събитието за актуална информация относно семинара.

  Очакваме с нетърпение да Ви видим там!