Меню

  34-ти Европейски Конгрес по Клинична Микробиология и Инфекциозни Болести ECCMID - 27-30 април, 2024 г., Барселона, Испания

  27.04.2024

  Тази година 34-ият по ред ECCMID конгрес на Европейската общност за клинична микробиология и инфекциозни болести (ESCMID) ще се проведе в Каталунската столица – Барселона - от 27 до 30 Април.

  ECCMID се провежда ежегодно през пролетта и е признат от академичните и клинични среди, както и от индустрията, като най-големият европейски конгрес за представяне и обсъждане на изследвания в областта на клиничната микробиология и инфекциите.

  Първият Европейски конгрес по клинична микробиология (ECCM) е организиран през 1983 г. в Болоня. След приемането на инфекциозните болести от Обществото в края на осемдесетте години, първият ECCMID се провежда през 1991 г. в Осло. Първоначално провеждан веднъж на две години, ECCMID се превръща в ежегодно събитие след 1999 г. в Берлин. Градовете домакини на ECCMID се подбират систематично на ротационен принцип, гарантирайки, че конгресът е лесно достъпен за колеги от различни части на Европа. От създаването си, ECCMID се развива с бързи темпове и сега привлича над 15 000 участници всяка година. ECCMID е конгрес, който индустрията подкрепя чрез спонсорирани симпозиуми, както и голяма и обширна изложбена част, където може да се видят последните иновации в лабораторното оборудване, диагностичните инструменти и фармацевтичните продукти.

  Научната програма на ECCMID е синтез на текущи приоритети в областта на клиничната микробиология и инфекциите. Диагностиката, лечението, епидемиологията и профилактиката на инфекциозните заболявания, както и свързаната с тях микробиология, се разглеждат от водещи учени. Основни лекции, симпозиуми, сесии, срещи с експерти, образователни семинари, както и постерни сесии гарантират запознаване с последните научни разработки. Много теми се разглеждат в интерактивни сесии, за да се увеличи максимално образователният аспект. Делегатите могат да се възползват от кредити за продължаващо медицинско образование за участието си в ECCMID.

  Като една от водещите компании в Европа и регионален лидер на Балканите, със своята експертиза и уникално портфолио от иновативни и традиционни решения за микробиологична диагностика, ние от RIDACOM, за 11ти пореден път ще вземем активно участие във всички мероприятия на конгреса.

  По традиция ще ви очакваме и ще се радваме да се присъедините към нас по време на следните мероприятия:

  27.04. (събота) официалната церемония по откриването на 34-ият ECCMID конгрес.

  Час: 18:30 – 21:00

  Място: Fira Barcelona Gran Via

  28.04. (неделя) ще имате възможност да се запознаете с най-актуалните постижения на едни от лидерите в микробиологичната диагностика – нашите приятели и партньори от Autobio Diagnostics. Те ще ни разкажат за най-пълното и интегрирано портфолио за микробиологична диагностика (включващо: Идентификация, Автоматизирани системи за хемокултури, Автоматизирани системи за антибиотична чувствителност, Автоматизирани системи за посявки), както и за новите приложения на MALDI TOF системата, новите методи в тестването на антибиотична чувствителност и още иновативни диагностични решения. Вълнуващата програма ще приключи с приятна вечеря в приятелска атмосфера, обединяваща микробиолози от цял свят.

  Час: 18:00 – 21:30

  Място: Renaissance Barcelona Fira Hotel

  (Участието изисква предварителна регистрация)

  29.04. (понеделник) не пропускайте да се присъедините към нас за традиционната вечер на българската микробиологична общност!

  Ще се срещнем на една от най-емблематичните забележителности в Барселона – статуята на Колумб. От там ще се отправим на приятна и релаксираща разходка край романтичното каталунско пристанище, която ще завършим в един от най-популярните със своята автентичност ресторант, известен с неустоимата си Паеля (традиционно Валенсианско ястие), приготвяна директно пред очите на посетителите, където ще се насладим на кулинарни изкушения и споделени мигове.

  Час: 20:30 – 23:30

  Място: Columbus Monument, Barcelona (20:30) / Restaurant Maná 75, Barcelona (21:30)

  (Участието изисква предварителна регистрация)

  Приложено може да намерите пълната програма на RIDACOM, а своята регистрация и резервация за събитията, моля да потвърдите на следния линк: ECCMID 2024

  Не забравяйте редовно да следите и страницата ни във Facebook, за нашите нови събития и дейности.

  Очакваме Ви с нетърпение на поредния незабравим конгрес, заедно!  Файлове за изтегляне:
  Изтегли ECCMID 2024