Меню

  ХХVІIІ Международен балетен конкурс – 15-30 юли 2018 г., Варна

  30.07.2018

  През месец юли почитателите на балетното изкуство имат възможността да присъстват на изключително по рода и мащаба си събитие. Между 15 и 30 юли ХХVІIІ Международен балетен конкурс среща на сцената на Летния театър във Варна общо 149 танцьори от 34 страни.

  „Балетната Олимпиада“ се провежда в Летния театър във Варна от 1964 година и е първото по рода си професионално международно балетно състезание. До днес това е най-големият и престижен балетен конкурс в света.

  Освен насладата за любителите на балета, конкурсът е неповторима възможност за международно сътрудничество на артисти и педагози. Сред основните му цели е подкрепата на младите таланти в областта и подпомагане на тяхното развитие. По време на конкурса се провежда и „Международна лятна балетна академия – Варна 2018“, която дава възможност на млади танцьори да се срещнат с педагози от България и света и да работят заедно с тях.

  Тази година екипът на RIDACOM има честта да съдейства за това красотата на Международния балетен конкурс да достигне до повече от своите ценители. В нашата Facebook страница, както и във VARNA - InternationalBalletCompetition ще откриете вълнуващи новини и снимки от уникалното за България и света събитие.