Меню

  Семинар на тема: Детекция на бактериални ендотоксини - 30 октомври 2018 г., Center for Applied Studies and Innovation - CASI

  30.10.2018

  Уважаеми Партньори и Приятели,

  Имаме удоволствието да Ви поканим на практически семинар, организиран от Charles River, Sopex и RIDACOM на тема "Детекция на бактериални ендотоксини"
  Заедно с нашите партньори ще Ви представим и демонстрираме, за първи път в България, най-новата и революционна система за детекция на БЕТ - Endosafe nexgen-PTS - Portable Test System cartridge technology. Ще обърнем специално внимание и на разрешаването на проблеми при традиционните методи за детекция на БЕТ - Gel clot, Kinetic Turbidimetric и Kinetic Assay. Ще завършим с дискусия и обмяна на опит.

  Семинарът ще се проведе между 9:00 ч. и 12:00 ч., а локацията е новооткритят „Център за приложни изследвания и иновации“ / Center for Applied Studies and Innovation (CASI) / към Биологическия факултет на Софийски Университет „Св. Климент Охридски“, създаден за да подпомага и насочва студентите в тяхното кариерно развитие и реализация чрез редица семинари и дискусии. Центърът е единствения по рода си у нас и има за цел да обучи студенти, изучаващи биологичеки науки, в направлението предприемачество в природните науки, в резултат на което да се родят идеи за собствен бизнес.

  Участието в семинара е напълно безплатно след предварителна регистрация.

  Заповядайте, за да научите повече за бактериалните ендотоксини, които представляват липополизахариди, откриващи се във външната мембрана на Грам-отрицателните бактерии. Основната им функция е поддържане на структурния интегритет на мембраната и предпазване от химични агенти. Ендотоксините са типичен пироген, който предизвиква силен имунен отговор при животните, когато дори малко количество попадне в кръвта.

  Стандартния начин за анализ на бактериални ендотоксини е, т.нар., Limulus Amebocyte Lysate (LAL) технологията. Тя се основава на реакцията между бактериалните ендотоксини с воден разтвор на кръвни клетки от едър вид членестоного, обитаващо атлантическото крайбрежие на САЩ – Мечоопашат (Limulus polyphemus).

  Ще имате възможността да се запознаете с Endosafe nexgen-PTS, разработена от Charles River Laboratories. Тя представлява иновативен отговор към нуждите на потребителя за висока чувствителност и бързи количествени резултати. Направена така, че да оптимизира и усъвършенства използването на LAL, cartridge технологията елиминира голямо количество от реагентите и аксесоарите, нужни за традиционните LAL методи, като в същото време е редуцирана времемката подготовка и техническа вариабилност.

  Endosafe nexgen-PTS е преносима система (спектрофотометър), която предоставя резултат в рамките на 15 мин. от момента на взимане на пробата. Това е бърз, количествен тест за детекция на бактериални ендотоксини, определяне количество глюкани и Грам идентификация.

  Организатор на събитието е Charles River - корпорация, специализирана в различни пре-клинични и клинични лабораторни услуги за фармацевтични, медицински и биотехнологични индустрии, известна и като безспорен лидер в детекцията на ендотоксини.

  Започнала като локална лаборатория в Бостън през 1947 г. с един служител, отглеждащ лабораторни моделни животни, днес Charles River разполага с 13 000 служители и 80 стратегически разположени съоръжения по целия свят. Компанията е установен световен лидер, подпомогнал разработването на 80 % от лекарствата, одобрени от FDA през 2017 г. Областите, които Charles River обслужва, са изследователски дейности, безопасност и ефикасност, клинично подпомагане и производство.

  Charles River предлага изключително широка гама продукти и услуги, които обхващат целия процес от откриване на лекарствения продукт до разработването му. Продуктите, които се предлагат, могат да бъдат пригодени към съответните нужди на клиентите.

  За повече от 70 години, Charles River се превръща в глобална мрежа, предлагаща постоянно партньорство на клиентите си, от откритието до мониторинга на качеството и производството на продукта. Чрез прецизното развитие и подбор на портфолио си, растежът на корпорацията се превръща в непрекъснато усилие за предвиждане на бъдещите нужди на света от развитие на лекарствени продукти.

  Освен че Charles River са високоуважавана компания за клинични и пре-клинични лабораторни услуги, те се фокусират и върху редица социални дейности.

  Тяхна е идеята за създаване на онлайн платформата EUREKA, насърчаваща младите учени от цял свят да споделят и обсъждат своите идеи. Друга инициатива, която през 2017 г. корпорацията подема, е създаването на академична менторска програма за обучение на ученици в сфери като природни науки, технологии, инженерство и математика (STEM).

  Charles River се свързват и с много други хуманитарни инициативи, помагащи на хора в нужда и дейности, насочващи вниманието на хората към собственото им здраве.

  Очакваме Ви!  Файлове за изтегляне:
  Изтегли LAL seminar 2018