Меню

  V-ти Национален конгрес по вирусология (Дни на вирусологията в България) с международно участие - 2-4 октомври 2019 г., София, България

  02.10.2019

  Уважаеми колеги,

  В дните от 2 до 4 октомври 2019 г. в Залата на Института по микробиология „Стрефан Ангелов“ към БАН, ул. “Акад. Георги Бончев“ бл. 26, гр. София, ще се проведе Петия Национален конгрес по вирусология (Дни на вирусологията в България).

  На този научен форум ще вземат участие вирусолози и специалисти от цялата страна, работещи в областта на медицинската, ветеринарната и растителната вирусология. Научната програма ще включва пленарни доклади от водещи учени от САЩ, Европа и региона, постерни сесии и кръгла маса по обучението по вирусология във висшите училища.

  Очаквайте вдъхновяващи продуктови експерти и от екипа на RIDACOM. По време на конгреса те ще представят и демонстрират на място най-модерните и полезни лабораторни решения в сферата на молекулярната биология. Някои от акцентите ще бъдат:

  - Използване на DeNovix спектрофотометър и флуорометър за микрообеми. DeNovix DS-11 FX+ е най-чувствителният спектрофотометър/флуорометър за микрообеми. Носител на наградите Scientists’ Choice Awards за 2017г. и 2018г. и Platinum Seal of Quality Award. Подходящ за различни приложения;

  - Предимства на Бързият и прецизен Turbo Cycler 2 Thermal Cycler;

  - Приложение на компактния Wee-16™ Thermal Cycler;

  - Молекулярно-диагностични китове за доказване на вирусни и бактериални причинители на инфекции;

  - Продукти за клетъчно култивиране.

  Подробна информация за събитието ще намерите на www.daysofvirology2019.com