Меню

  ОТМЕНЕН Обучителен Практически Семинар: Мултиплексна молекулярна диагностика на инфекциозни заболявания, 26 март 2020 г., София

  26.03.2020

  Уважаеми Партньори и Приятели!

  RIDACOM искрено съжаляваме и Ви информираме, че планирания практически семинар "Мултиплексна молекулярна диагностика на инфекциозни заболявания" се отлага до преодоляване на кризата, поради необходимост от предприемане на мерки за предотвратяване и ограничаване на разпространението на COVID-19 и на други вирусни заболявания, съобразно Заповед № РД-01-124/13.03.2020 г. на Министъра на здравеопазването.

  Очаквайте скоро повече информция за новата дата, на която ще се проведе практически обучителен семинар на тема „Мултиплексна молекулярна диагностика на инфекциозни заболявания“.

  За повече актуални новини, интересна информация и събития следете каналите ни във FACEBOOK и сайта на RIDACOM


  Съвместно с нашите партньори от CerTest - световен лидер в молекулярната диагностика на инфекциозни заболявания, ще представим и демонстрираме серията продукти VIASURE, която е базирана на уникална технология за мултиплексен Real-Time PCR анализ, позволяваща едновременно изследване на повече от 20 причинителя в една проба. Диагностичните панели включват микроорганизми, представляващи сериозно предизвикателство пред специалистите за бързото им и точно идентифициране.

  Малка част от предимствата на китовете от серията VIASURE на CerTest са:

  • Бърз и удобен формат за работа – всички реагенти са предварително нанесени в PCR епруветки и лиофилизирани. Само 2 стъпки са необходими до стартиране на анализа – рехидратиране на мастер микса и добавяне на ДНК
  • Всички тестове имат еднакъв температурен протокол на работа, което позволява да бъдат провеждане няколко теста едновременно с една програма в PCR апарата
  • Валидирани за повече от 40 различни Real-Time PCR апарата. Вашият със сигурност е един от тях!
  • Дълъг срок на годност: 2 години

  Основният фокус ще обхваща:

  • Цялостно портфолио от китове за мултиплексна диагностика на бактериални, вирусни и паразитни причинители на гастроинтестинални, респираторни, полово-предавани инфекции, сепсиси и менингити
  • Възможности за персонализиране и изработване на китове по поръчка за специфични нужди и цели
  • Цялостни решения и компетенции при въвеждане на молекулярно-биологични методи в рутинната диагностична практика
  • Китове за детекция на антимикробна резистентност
  • Автоматизации и оптимизации при изолиране на ДНК/РНК
  • Иновации при пипетирането
  • DeNovix DS-11 FX+ - най-чувствителният спектрофотометър и флуорометър за микрообеми. Носител на наградите Scientists’ Choice Awards за 2017г. и 2018г. и Platinum Seal of Quality Award.
  • И много други вълнуващи и интригуващи лабораторни решения, редица световни иновации – не пропускайте възможността да ги изпробвате!!!

  В практическата част, всеки от Вас ще има възможност да изпробва и работи с високотехнологични и иновативни апарати и продукти, от най-утвърдените в световен мащаб производители, като Eppendorf, CAPP, HiMedia Laboratories, Scientific Industries, DNA Technology, Benchmark Scientific, DeNovix, MTCBio, Genolution и други.

  Бихме желали да отбележим още веднъж, че семинара е изцяло с практическа насоченост и всеки един участник ще бъде въвлечен в лабораторната работа. Местата са ограничени до 20 броя и поради тази причина, бихме могли да регистрираме само по един участник от oрганизация. След семинара ще бъде организиран коктейл, където в приятна обстановка на по питие, ще има време за дискусии между колеги и партньори с общи професионални интереси.

  Внимание!!! Местата за предстоящото събитие са ограничени и предварителното записване е задължително. Свържете с нас за повече информация и регистрация.  Файлове за изтегляне:
  Изтегли Програма за практически семинар