Меню

  Представяне на FEMOFLOR® SCREEN по време на Първата Национална Конференция по Иновации в Акушерството и Гинекологията

  26.06.2020

  RIDACOM ще вземе участие в Първата Национална Конференция по Иновации в Акушерството и Гинекологията, която ще се проведе в периода 25-28.06.2020г. в хотел RIU HELIOS PARADISE, Слънчев бряг. С цел усъвършенстване на възможностите и знанията си, които ще допринесат както за по-добър скрининг и лечение на нежната част от населението, така и цялостно за науката, засегнатите теми ще бъдат:

  ♀️Новости в гинекологичната оперативна методика

  ♀️Ендоскопска и роботизирана гинекологична хирургия

  ♀️Новости в косервативното лечение на гинекологичите заболявания

  ♀️Иновативни скринигови методи в акушерството и гинекологията

  ♀️Иновативни инструментални и апаратни технологии в диагностиката и лечението на гинекологичните заболявания

  ♀️Други теми свързани с ежедневната практика на специалистите

  RIDACOM посвещават своето участие на женското здраве и актуални проблем, засягащи голям процент от жените – вагиналната дисбиоза и скрининга на полово-предваните инфекции. В рамките на конференцията ще бъде представен FEMOFLOR® SCREEN - съвременен диагностичен метод за количествена оценка на вагиналната микрофлора и детекция на полово-предавани инфекции.

  Какво е FEMOFLOR®?

  FEMOFLOR® е съвременен молекулярно-диагностичен тест, базиран на Real-Time PCR технология, позволяващ комплексен анализ и оценка на вагиналната микрофлора, диагностика на дисбиозни състояния и откриване на полово-предавани инфекции. За първи път само с едно изследване е възможно да бъде установена микробната композиция и взаимоотношенията между микроорганизмите в женския урогенитален тракт.

  В нашето изследване, проведено с участието на 114 жени от област София, което се осъществи със съдействието на специалистите от УМБАЛ "Александровска", бяха установени някои от следните твърдения:

  ♀️При участничките се установяват състояния на абсолютна нормоценоза (> 80%), условна нормоценоза (> 80%), умерена дисбиоза (20 - 80%) и остра дисбиоза (< 20%).

  ♀️При голяма част от жените се наблюдава присъствие на Ureplasma spp./ Mycoplasma hominis в клинично значими стойности.

  ♀️По-малко от половината жени имат наличие на гъбички род Candida с повишени концентраци в урогениталния си тракт.

  ♀️Присъствието на условно-патогенни микроорганизми се разглежда комплексно и прилагането на медикаментозно лечение силно зависи от концентрацията и броя на микроорганизмите обитаващи женскитя урогенитален тракт .

  ♀️Полово-предавани инфекции са открити в 13% от изследваните жени.

  Благодарим за подкрепата и Ви очакваме с нетърпение!