Меню

  Международна Юбилейна Научна Конференция "100 години от рождението на акад. Румен Цанев" - 5-7 октомври 2022г.

  05.10.2022

  Уважаеми Партньори и Приятели,

  От 5 до 7 октомври ще се проведе Международна Юбилейна Научна Конференция „100 години от рождението на акад. Румен Цанев", организирана от Института по молекулярна биология към БАН. Акад. Румен Цанев е основоположник на българската молекулярна биология и основател на Института по молекулярна биология. Неговите заслуги и принос в областта на биохимията и молекулярна биология са от световно значение.

  Конференция ще събере учени от различни страни, обединени от любовта и интереса си към молекулярната биология.

  RIDACOM е най-бързо развиващата се компания в областта на молекулярната биология и генетика и за нас е удоволствие да бъдем част от това значимо събитие и празник за българската научна общност. Както винаги ще се погрижим за доброто настроение на всички участници чрез атрактивна програма, игри, демонстрации и много изненади, част от които са:

  - Революция в дигиталната PCR технология - запознайте се с единствената система, осигуряваща едновременно най-висока степен на мултиплексност и компартментализация при анализа – запишете безплатна демонстрация, планирайте Вашия експеримент и тествайте системата на място в нашата лаборатория. Трима от Вас ще получат възможността да реализират своите експерименти върху най-добрата съвременна платформа за дигитален PCR.

  - Колкото по-малко, толкова по-точно!– демонстрация на DeNovix Microvolume Spectrophotomter/Fluorometer– най-точният и прецизен спектрофотометър-флуориметър за микрообеми ДНК и РНК, отличен с престижните награди “Platinum Seal of Quality” от SelectScience и Scientists Choice Awards

  - PipetteArt – защото науката е и изкуство! Участвайте в конкурса за рисуване с пипети и спечелете уникална автоматична пипета. Създайте своя шедьовър, използвайки най-прецизните майсторски четки - пипетите на CAPP, IKA и Eppendorf.

  - Quiz игра с iGEM – отборът на iGEM България ще бъде специален гост на конференцията. Не пропускайте да се включите в Quiz играта с iGEM и да спечелите атрактивни награди, както и да научите повече за тазгодишния проект на отбора.

  За всички Вас дълбоко посветени в тайните на молекулярната биология изследователи и ентусиасти сме подготвили много приятни изненади. Не пропускайте да ни посетите и да вземете своята доза настроение и научно вдъхновение.

  Очакваме Ви от 5 до 7 октомври в зала “Марин Дринов” (сградата на БАН-Администрация), за да споделим вълнуващи моменти заедно на по чаша ароматно кафе и сладки приказки за наука.

  Следете нашата Facebook страница, за да се информирате за всички подробности и предстоящи активности по време на конференцията.

  Очакваме Ви с нетърпение!