Меню

  Външен контрол на качеството и оценка на методите за детекция на SARS-CoV-2 от INSTAND и RIDACOM

  22.12.2021

  Уважаеми Партньори и Приятели,

  Според официалната статистика в България са регистрирани над 7 100 000 извършени теста за COVID-19 от началото на пандемията. Реалният брой направени тестове вероятно са много повече.

  През тези почти 2 години успяхме да оценим и сравним стотици тестове и технологии в стремежа си да предоставим най-висококачествените, надеждни и достъпни диагностични решения за COVID-19 и продължаваме до днес. Взехме участие в разрешаването на множество критични ситуации и извършихме редица оптимизации и подобрения в диагностичните процеси.

  Благодарим Ви за доверието и се гордеем, че една голяма част от резултатите от тези проби са резултат от взаимните ни усилия за ограничаване на пандемията!

  Качественото и правилно изпълнение на диагностичните методи е с висок приоритет за всички, участващи активно в диганостицирането на SARS-CoV-2. Множество са факторите, оказващи влияние за постигането на точни резултати, а един от най-надеждните начини за проверка е регулярното участие във външни междулабораторни изпитвания за оценка на качеството.

  INSTAND създадоха първата в света програма за външен контрол върху детекциятана генома на SARS-CoV-2, a по-късно разработиха пълен набор от програми за всеки един метод.

  По-долу ще откриете информация и ценови параметри за програмите за външен контрол на качеството и оценка на методите за детекция на SARS-CoV-2.

  Крайна дата за регистрация за всички програми за първият цикъл е 07.01.2022г.!

  Virus Genome Detection – SARS-CoV-2 (409)

  • Изпитвани параметри: Полимеразна верижна реакция (PCR) или други техники за амплификация на нуклеинова киселина (NAT)

  Virus Genome Detection – SARS-CoV-2 VOC (Variants of Concern) Analysis (417)

  • Изпитвани параметри: Детекция и диференциране на SARS-CoV-2 варианти с особено значение (VOC) чрез секвениране или анализ на точкови мутации

  Virus Antigen Detection – SARS-CoV-2 Ag (410)

  • Изпитвани параметри: Бързи тестове или автоматизирани имуноанализи

  Virus Immunology – SARS-CoV-2 Ab (416)

  • Изпитвани параметри:
   • Анти-SARS-CoV-2 общи антитела (без диференциация на IgG, IgA и IgM)
   • Анти-SARS-CoV-2 IgG
   • Анти-SARS-CoV-2 IgG avidity
   • Анти-SARS-CoV-2 IgA
   • Анти-SARS-CoV-2 IgM

  Посочените цени в ценовата листа са в евро и без включено ДДС. Транспортните разходи се заплащат отделно и се разпределят между участниците.

  Подробна информация за програмите можете да откриете в прикачения файл,както и да се запознаете с богатото разнообразие от програми за външен контрол на: https://ridacom.com/products/view/7612

  Всички участници, регистрирали се в програмите за SARS-CoV-2 ще получат еднократна отстъпка от -10% за продукти за диагностика на SARS-CoV-2.

  Не се колебайте да се свържете с нас при допълнителни въпроси и желание за участие в програмите за външен контрол на INSTAND!  Файлове за изтегляне:
  Изтегли Външен контрол на качеството и оценка на методите за детекция на SARS-CoV-2