Меню

  Стратегия за бърз скрининг за Omicron B.1.1.529 чрез Real-Time PCR

  10.01.2022

  Уважаеми Партньори и Приятели,

  Новият вирусен вариант на SARS-CoV-2 (Omicron B.1.1.529) се разпространява бързо и в България вече бяха потвърдени случаи на този вариант.

  Точното идентифициране и характеризиране на нововъзникващите варианти се извършва чрез геномно секвениране, но резултатите от този метод може да се забавят с дни. С оглед необходимостта от навременна оценка на епидемиологичната ситуация Европейският център по контрол и превенция на заболяванията (ECDC) препоръчва използването на PCR-базирани методи като скринингов подход, осигуряващ получаването на бързи резултати, целящи ранно идентифициране на варианта и налагане на допълнителни мерки, ограничаващи бързото му разпространение сред населението.

  VIASURE SARS-CoV-2 Variant III Real Time PCR Detection Kit, CerTest позволява детекцията на две мутации, специфични за варианта Omicron B.1.1.529:

  • Q954H в S ген
  • A2710T в ORF1a

  Тези мутации (Q954H и A2710T) са уникални за варианта Omicron и не са идентифицирани в нито един от по-рано докладваните варианти. Това позволява двете мутации да бъдат използвани като специфичен маркер за първоначалната идентификация на Omicron варианта.

  Допълнителни предимства на VIASURE SARS-CoV-2 Variant III Real Time PCR Detection Kit, CerTest:

  • Бърз и удобен формат за работа – всички реагенти са предварително нанесени в епруветки и лиофилизирани. Необходимо е единствено добавяне на ДНК след тяхното рехидратиране
  • Валидиран за работа с голям брой Real-Time PCR апарати
  • Дълъг срок на годност: 2 години
  • CE-IVD сертифициран

  Повече информация за този кит, както и за други методи, свързани с идентификацията на SARS-CoV-2 варианти, може да получите като се свържете с нас!  Файлове за изтегляне:
  Изтегли VIASURE SARS-CoV-2 Variant III Real Time PCR Detection Kit