Меню

  Бързо и лесно тестване за ГРИП по време на КОВИД - Промоционална кампания

  07.01.2022

  Грипът е остро инфекциозно заболяване, разпространяващо се циклично и ежегодно води до сезонни епидемии. По данни на СЗО всяка година между 5-15% от населението е засегнато от грип, като достига до 3-5 милиона случая на тежък грип и около 650 000 смъртни случая в световен мащаб. Ежегодните грипни епидемии причиняват между 3 до 5 млн. тежки случая, като периодично предизвикват и пандемии.

  Поради строгите ограничителни мерки срещу COVID-19 в България се наблюдава значителен спад на грипните заболявания през последните 2 години. Ниската циркулация на грипните вируси през ковид пандемията води до отслабване на създадения общ популационен имунитет и затова може да се прогнозират повече и по-тежки случаи на грип през сезон 2021/22. Тази година грипният сезон отново съвпада с пандемията от COVID-19 и е изключително важно да се предпазим навреме като се тестваме своевременно. Ранното откриване на грипния вирус спомага за значителното ограничаване на разпространението на вируса и намалява тежестта на грипната инфекция.


  Capilia™ Flu Neo - Бърз тест за грип - инфлуенца вирус А/В антигени Influneza A & B

  Capilia™ Flu Neo Influenza virus A/B е бърз тест за детекция на инфлуенца А и B антигени, отличаващ се с най-висока чувствителност и специфичност, произведен в Япония. Тестът открива антигени в назална проба от тампон, назален секрет, фарингеален секрет или назален аспират. Резултатът се отчита бързо и лесно, благодарение на иновативната технология, чрез която е създаден - "Platinum-Gold Colloid".

  Реагенти и материали, включени в комплекта:

  • 10 тест касети
  • FLOQSwabs® - за оптимално събиране и екстрахиране на пробата
  • Готов буфер за екстракция (предварително диспенсиран), съвместим с четири различни теста от серията Capilia (Flu, Adeno, hMPV, RSV)
  • Накрайници за накапване

  Допълнителни предимства:

  Възползвайте се и от -30% отстъпка на комбинираните ни тестове за Грип и Ковид с произход Корея -https://ridacom.com/products/view/7519