Меню

  Молекулярна диагностика на дерматофити и оценка на качеството от INSTAND

  30.06.2022

  Дерматофитозата е широко разпространена инфекция, причинявана от група филаментозни гъбички - дерматофити, които имат способността да инвазират кератинизираните тъкани на кожата, косата и ноктите. Инфекциите, причинени от тези представители, са упорити и изискват комплексен диагностично-лечебен подход.

  Методите за молекулярна детекция са златен стандарт, осигуряващи най-бърза и правилна видова идентификация на дерматофитите.

  Серията продукти за Real-Time PCR DermaGenius® позволяват идентификация на най-често срещаните и значими в клиничен аспект дерматофитни видове, причиняващи инфекции на кожата, косата и ноктите:

  • DermaGenius® 2.0 Nail Multiplex Real-Time PCR Kit - едновременна детекция на Candida albicans и два най-чести причинителя на дерматофитни инфекции по ноктите (Trichophyton rubrum и Trichophyton interdigitale) - https://ridacom.com/products/view/7634
  • DermaGenius® 3.0 Complete Multiplex Real-Time PCR Kit - едновременна идентификация на 17 най-чести причинителя на микози по кожата, косата и ноктите: Candida albicans, Candida parapsilosis, Scopulariopsis brevicaulis, Trichophyton schoenleinii, Trichophyton quinckeanum, Trichophyton interdigitale, Trichophyton tonsurans, Trichophyton mentagrophytes, Trichophyton rubrum, Trichophyton soudanense, Trichophyton violaceum, Trichophyton benhamiae, Trichophyton verrucosum, Microsporum canis, Microsporum audouinii, Epidermophyton floccosum, Nannizzia gypsea - https://ridacom.com/products/view/7635
  • DermaGenius® Resistance Multiplex Real-Time PCR Kit - детекция на клинично-значимите причинители на дерматофитози от род Trichophyton с едновременно определяне на резистентност към тербинафин - https://ridacom.com/products/view/7636

  Проверете Вашите диагностични методи за детекция и идентифициране на дерматофити като се регистрирате за участие в програмата за външен контрол на INSTAND - Genome Detection of Dermatophytes – 492. Повече информация за програмата може да откриете в прикачения файл.

  Крайният срок за регистрация е 15.07.2022!

  Докладите от INSTAND посочват DermaGenius® 3.0 Complete Multiplex Real-Time PCR Kit като най-широко използвания метод от диагностичните лаборатории по света и гарант за успешно участие в програмата за външен контрол за детекция на дерматофити.

  Всеки регистрирал се участник може да се възползва от специални условия за поръчка на серията продукти DermaGenius®.

  Повече информация за продуктите може да откриете ТУК или като се свържете с нас.

  Информация за всички предстоящи EQA програми на INSTAND с регистрация през м. юли може да откриете ТУК.

  Не забравяйте да направите Вашата регистрация за EQA програмите на INSTAND за детекция на вируси и да получите 10% отстъпка от ELISA или PCR кит по избор. Крайният срок за регистрация е 01.07.2022.  Файлове за изтегляне:
  Изтегли INSTAND - външен контрол на качеството и оценка на методите за детекция ...