Меню

  Диагностика на паразити

  02.08.2022

  Паразитните болести заемат важно място в патологията както при възрастните, така и при децата и са причина за развитие на редица усложнения в дългосрочен план. Богато разнообразие от хранителни продукти, лошата хигиена и домашните животни могат да бъдат причинители на паразитни инфекции при хората.

  Най-често срещаните паразити са Еnterobius vermicularis (острица), Ascaris Lumbricoides (човешки глист) и Еchinococcus granulosus (кучешка тения), а едни от най-важните чревни протозойни инфекции при човека са амебиаза (Entamoeba histolytica), жиардиаза (Giardia lamblia), криптоспоридиоза (Cryptosporidium sp.), циклоспоридиоза (Cyclospora cayetanensis) и изоспороза (Isospora belli).

  Чревните паразити са сред най-често диагностицираните паразитни заболявания и техен основен причинител са протозоите и червеите, причиняващи хелминтози.

  Микроскопското изследване за паразити намира широко приложение в съвременната диагностика и се смята за един от най-ефективните методи!

  Mini & MidiSystem with Total-Fix - система за пробовземане, транспортиране, концентриране и съхранение на фекални паразити

  • Безопасно и лесно събиране на проби
  • Двоен филтър, гарантиращ концентрирана утайка с минимални примеси
  • Транспортна среда Total-Fix с добавени стъклени перли за по-добро хомогенизиране
  • Налични в два размера

  Graham Safe & Clean Test - готови за употреба слайдове за откриване на фекални паразити

  • Чиста и безопасна система
  • Лесно събиране на проби
  • Нисък риск от заразяванеПластмасова кутия за лесно и удобно транспортиране

  В периода до 12/08 имате възможност да се възползвате от БЕЗПЛАТНO участие в програмата за външен контрол на INSTAND - Parasite Microscopy (Stool) – 451!

  За да се възползвате от БЕЗПЛАТНО участие е необходимо да направите поръчка до 12.08 на един от по-горе изброените продукти за пробовземане и съхранение на фекални проби.