Меню

  България е домакин на 4th International World of Microbiome Conference - София, 26 – 28 Октомври 2023

  31.01.2023

  Имаме удоволствието да Ви съобщим, че тази година нашата страна ще бъде домакин на 4th International World of Microbiome Conference (WoM 2023) – София, 26 – 28 Октомври, 2023.

  За четвърта поредна година най-големият международен научен форум, посветен на микробиома, ще събере на едно място експерти, изследователи и любители от цял свят с интереси в областта на микробиома. Изборът България да бъде домакин на четвъртото поред издание, вярваме, не е случаен! Приносът на нашата страна в изучаването на микробните съобщества е неоспорим и датира отдавна още с д-р Стамен Григоров, чийто открития придобиват световно значение и допринасят за популярността на нашата страна в тази област.

  В последните години темата за микробиома вълнува все повече специалисти от различни направления, придобивайки все по-голяма важност и значение за бъдещето на медицината, диагностиката, биотехнологиите и индустрията.

  Благодарение на най-новите методи и технологии в областта на молекулярната биология и генетика, изследването на микробиома вече е по-лесно и широко достъпно до повече изследователи.

  RIDACOM e сред новаторите в областта на микробиомните изследвания у нас. Последните 5 години посветихме своите усилия и труд върху въвеждането на тези технологии във водещи изследователски, диагностични институти и лаборатории в нашата страна. Днес плод на усилията на нашите родни експерти и изследователи са забележителни литературни данни, сравнения и публикации в областта на микробиома и репродуктивното здраве, ендометриален микробиом, уретрален микробиом.

  Бихме искали да насърчим и подкрепим участието в конференцията на всички изследователи и експерти с принос в развитието на изследванията на микробиома в нашата страна.

  Свържете се с нас с информация относно Вашата тема на изследване и кратко резюме към нея. RIDACOM ще подкрепи участието с научни съобщения, лекция и доклади в конференцията World of Microbiomе (WoM 2023). Моля имайте предвид, че крайният срок за подаване на абстракти е 3ти април (03.04.2023). Спонсорство за участие ще бъде осигурено за одобрените абстракти.

  Обръщаме се и към онези от Вас, чийто амбициозен и неуморим изследователски дух не Ви дава мира и спокойствие. Ако вярвате, че няма невъзможни неща и няма краен срок, който да уплаши или попречи на неутолимия Ви глад за научни постижения, свържете се с нас и ни разкажете повече за Вашия проект и тема на изследване. Готови сме да подкрепим Вашите идеи и проекти в областта, за да може да вземете участие в конференцията.

  Нека да покажем приносът на България в областта на микробиомните изследвания!

  Тазгодишното издание на конференцията (WoM 2023) ще засегне различни аспекти на микробиома и неговото въздействие върху човешкото тяло – микробиом по време на бременност и влиянието му върху неонаталната микросреда, чревен микробиом и неговото значение в етиологията на различни гастроинтестинални заболявания, трансплантация на микробиом – възможно ли е, бъдещи перспективи и клинично значение, роля на биотиците в персонализираното хранене, както и много други актуални теми в областта.

  Конференцията ще събере специалисти от различни професионални направления като гастроентерология, акушерство и гинекология, микробиология, имунология, ендокринология, неонатология, биотехнология и индустрии.

  Повече информация може да откриете на самия сайт на конференцията WoM 2023 и като следите всички наши новини по темата.

  Очакваме с нетърпение Вашите постижения и изяви!