Меню

  Детекция на стрептококови инфекции от група А сред децата

  07.04.2023

  За увеличение на инвазивните стрептококови инфекции от група А сред децата в Европа, включително и смъртни случаи, алармира Европейския център за превенция и контрол на заболяванията (ECDC) през 2022. Наблюдаваните увеличения са докладвани на ECDC и Регионалния офис на СЗО за Европа и са последвали период на намалена честота на инфекции от Streptococcus група А по време на пандемията от COVID-19. Увеличаването на случаите на скарлатина при децата също е свързано с повишена циркулация на респираторни вируси, включително сезонен грип и респираторен синцитиален вирус (RSV), тъй като коинфекцията на вируси със Streptococcus от група А може да увеличи риска от инвазивно заболяване.

  НЦЗПБ сочи, че за първите 9 седмици на 2023 регистрираните случаи на заболели от скарлатина са се повишили близо 80 пъти за сравнение със същия период на миналата година. Важно е при съмнение за инвазивен тип инфекция, причинителят да бъде лабораторно доказан и да се започва навременна терапия. Болният трябва да се изолира и да се тестват всички около него (особено ако е в детска градина или училище). Сред специалистите се наблюдава значително повишаване на броя тествани и интересът към доказването на скарлатина в лабораториите в страната, при личните лекари, както и в специализираните детски заведения.

  Като Ваш доверен партньор ние сме винаги готови да съдействаме своевременно, предлагайки Ви висококачествени тестове, достъпни цени и големи складови наличности!

  Поръчайте сега най-предпочитания и надежден бърз тест и открийте сами неговите предимства и безупречна точност:

  OSOM® Strep A Test от SEKISUI Diagnostics, USA е бърз имунохроматографски тест, предназначен за качествено откриване на антиген на Стрептококи от група А, директно от гърлен секрет, с лесен за отчитане двуцветен резултат, включващ положителна и отрицателна контрола, даващ резултат в рамките само на 5 минути - https://ridacom.com/products/view/7075

  • Точен – висока чувствителност и специфичност
  • Превантивен – подпомага диференциалната диагноза, предотвратявайки ненужната употреба на антибиотици
  • Бърз и лесен – лесни за отчитане двуцветни резултати
  • Удобен – без необходимост от допълнително оборудване
  • Изключителен – Модули за онлайн обучение и техническа поддръжка
  • Произведен в Америка