Меню

  RIDACOM представя: Bluephage Easy - кит за изброяване на соматични колифаги, съгласно ISO 10705-2

  26.01.2024

  През последните години търсенето на нови, надеждни и ефективни методи за микробиологичен мониторинг на води значително се увеличи. Националните и международните здравни агенции определят колифагите, като най-подходящите вирусни индикатори за микробиологичен контрол на водите. ISO 10705-2 е базиран именно на този индикатор и играе решаваща роля в осигуряването на безопасността и качеството на водните ресурси.

  Соматичните колифаги са най-широко разпространените и изобилни биологични форми на Земята, оценени на ~ 10^31 частици. Те са специфичен вид бактериофаг, който заразява колиформни бактерии. Използват се, като индикатор за фекално замърсяване във води, тъй като тяхното присъствие показва потенциално наличие на патогенни организми.

  Методът ISO 10705-2 не е сложен за изпълнение, но включва много стъпки за подготовка на работната бактериална култура и положителната контрола. Подготовката, както и съхранението на културите се утвърдиха, като едно от основните предизвикателства при въвеждането и изпълнението на стандарта.

  Като лидери в предоставянето на най-иновативните, надеждни и високотехнологични решения в диагностиката, Ви представяме новото попълнение в продуктовото ни портфолио – Bluephage Easy Kit - китове за изброяване на соматични колифаги, създадени съгласно ISO 10705-2.

  Bluephage S.L. е биотехнологична компания основана от университета в Барселона и е специализирана в анализа на колифаги, като вирусни индикатори във вода, храна и твърди биомаси.

  Bluephage Easy Kit комплектите са най-бързият и иновативен начин за изследване на соматични колифаги, които спестяват ценно време и ресурси!

  Едно от многото им предимства е наличието на всички консумативи и биологични материали, необходими за извършване на анализа, включително специфични лиофилизирани клетки на щам гостоприемник (E.coli WG5), който е готов за употреба след 120-150 минути инкубация, както и бактериофаг фХ174, който е готов за употреба след 10 минутна рехидратация. Друго голямо предимство е, че биологичните материали се съхраняват на -20 °C, а не както е описано в стандарта при -70 °C.

  RIDACOM специално подбра двата най-широко използвани и предпочитани тестови комплекта:

  BP1601 Bluephage Easy - кит за изброяване на соматични колифаги, съгласно ISO 10705-2 - метод на двоен слой агар (DAL). Методът е приложим за необработени и пречистени отпадъчни води, повърхностни води, екстракти от миди, седименти и екстракти от утайки (след разреждане, където е необходимо). Комплектът съдържа всички консумативи, които са нужни за анализи до 70 проби.

  BP1604 BluephageEasy - кит за изброяване на соматични колифаги в 100 ml проба, базиран на ISO 10705-2 – метод на еднослоен агар (SAL). Този комплект се основава на методите ISO 10705-2 и US-EPA 1602, 1642 и 1643 и е приложим за проби с ниска концентрация на колифаги, например от питейни води. Комплектът съдържа всички консумативи, които са нужни за анализи до 10 проби.

  Не се колебайте да се свържете с нас при необходимост от допълнителна информация и очаквайте скоро още полезна информация по темата!