Меню

  Ново Клинично ръководство за приложение и интерпретация на резултатите от Androflor®

  31.01.2024

  Запознайте се с най-новото Клинично Ръководство за работа и интерпретация на резултатите от тестовете Androflor®.

  Инфекциите в мъжкия урогенитален тракт са проблем със сериозно клинично и социално-икономическо значение. Етиологията им обикновено е свързана с попадането на патогенни микроорганизми в пикочо-половите пътища, както и с нарушения в баланса между нормалната и опортюнистична микрофлора.

  Комплексният мониторинг на урогениталната микробоценоза е основа за установяване на етиологията на инфекциозния процес и избора на подходящо лечение. Тя е от съществео значение за определяне на значимостта на инфекцията върху репродуктивните функции, особено при подготовка за ин витро процедура.

  Androflor® е комплексно изследване за оценка на микробиома в мъжкия урогенитален тракт, базирано на Real-Time PCR. Androflor® позволява количествена оценка на нормалната и опортюнистична микрофлора, включително и на анаеробни микроорганизми, чиято детекция е трудна чрез конвенционалните микробиологични методи. Едновременно с това Androflor® осъществява и скрининг за най-често срещаните полово-предавани причинители - Chlamydia trachomatis, Mycoplasma genitalium, Neisseria gonorrhoeae и Trichomonas vaginalis

  В най-новото ръководство за приложение и интерпетация на резултатите с Androflor® може подробно да се информирате по следните теми:

  • Избор на анализ - в кои случаи се препоръчва прилагането на Androflor® и в кои Androflor® Screen
  • Индикации и препоръки за провеждане на изследването
  • Особености при вземане на клиничен материал за изследване
  • Разглеждане на клинични случаи от практиката и интерпретация на резултатите
  • Отговори на често задавани въпроси


  Файлове за изтегляне:
  Изтегли Androflor® - a brief clinical guideline