Меню

  RIDACOM и Oxford Nanopore Technologies обединяват усилия, за да направят секвенирането по-достъпно от всякога

  27.05.2024

  Стремежът ни към иновации и прогрес в областта на геномните науки и молекулярна биология ни доведоха до стартирането на няколко важни и стратегически партньорства тази година.

  RIDACOM вече е официален партньор и представител за България на компанията Oxford Nanopore Technologies.

  Oxford Nanopore Technologies е компания, разработваща ново поколение технология за секвениране, базирана на биологични нанопори, както и пълно продуктово портфолио за секвениране, включващо решения от подготовка на пробите за секвениране до анализ на секвенционните данни. Това е единствената технология на секвениране, която дава възможност за анализ в реално време (real-time), осигуряваща по този начин достъп до резултатите още по време на секвениране, както и секвениране на нативни ДНК и РНК молекули с дължина от 20 до над 4 милиона бази.

  С Oxford Nanopore Technologies секвенирането може лесно да бъде интегрирано във всеки работен процес и лаборатория, благодарение на портфолио, обединяващо едновременно както компактни и преносими устройства за секвениране, така и настолни системи с висока производителност.

  Партньорството между RIDACOM и Oxford Nanopore Technologies ще осигури възможност за по-широко приложение и лесен достъп до технологиите за секвениране от следващо поколение в България в научната и диагностична сфера.

  RIDACOM ще организира поредица от обучителни активности и демонстрации, имащи за цел да повишат знанието и информираността за технологията на Oxford Nanopore и нейното приложение в различни сфери.

  Наша основна роля също така ще бъде да осигурим по-бърз достъп до всички съпътстващи продукти и услуги от портфолиото на ONT, както и лесна комуникация и достъп до продуктова експертиза на местно ниво.

  Нямаме търпение да дадем нов тласък на геномните изследвания в България и да реализираме заедно нови и вълнуващи проекти с технологията на Oxford Nanopore Technologies.  Файлове за изтегляне:
  Изтегли RIDACOM and Oxford Nanopore Technologies combine efforts to advance genomic sciences