Меню

  RIDACOM взе участие в 69th Panhellenic Conference of the Hellenic Society of Biochemistry and Molecular Biology

  06.12.2018

  RIDACOM подкрепи и взе участие на 69th Panhellenic Conference of the Hellenic Society of Biochemistry and Molecular Biology в хотел Империал, гр. Лариса, между 23-ти и 25-ти ноември.

  Конференцията, дала началото си през 1971 г., днес е една от най-големите научни конференции, провеждани в Гърция. Събитието се организира от Гръцкото общество по биохимия и молекулярна биология (HSBMB), което се състои от 500 члена, работещи в Гърция и извън пределите ѝ.

  Както всяка година, целта на конференцията бе да събере на едно място научни екипи от гръцки учени, работещи в най-различни области на природните науки, както в Гърция, така и в чужбина; да бъдат представени работи на млади гръцки учени; и да се постави акцент на последните иновации в науката.

  Основните направления, които се разгледаха и дискутираха бяха: Биохимия и Молекулярна биология, Клетъчна организация и функционалност, Клетъчни контакти и сигнализация, Функционална геномика и протеомика, Структура и функция на макромолекулите, Молекулярни и генетични бази на човешките заболявания, Развитие, диференциация и стареене, Системна биология и биоинформатика, Стволови клетки и тъканна регенерация, Епигенетика и регулация на генната експресия, РНК биология, Биотехнология на растенията и микроорганизмите и химична биология.

  Гореспоменатите теми бяха представени от гръцки и чуждестранни лектори, работещи в световно известни университети.

  RIDACOM изложи на показ някои от най-модерните диагностични технологии в биологичните науки и множеството съпътстващи продукти на щанд, който се радваше на огромен интерес от страна на всички посетители-съседи.

  На фокус бяха:

  DTprime Real-time PCR instrument;
  DeNovix DS-11 FX+ spectrophotometer and fluorometer;
  TurboCycler 2 – Thermal Cycler;
  Wee PCR – Thermal Cycler;

  Автоматични микропипети;

  Реагенти и консумативи за Молекулярна Биология, Клетъчна Биология, Генетика, Цитогенетика, Клетъчно култивиране, Микробиология, Имунология, Вирусология и други.

  Ние, от RIDACOM, най-сърдечно благодарим на организаторите и всички участници в конференцията за перфектната организация и проявения интерес.