Меню

  Femoflor® - комплексно изследване за цялостна оценка на вагиналната микрофлора

  18.02.2019

  Инфекциите в женския урогенитален тракт са проблем от глобален мащаб със сериозно клинично и социално-икономическо значение. Съставът на вагиналната микрофлора има важно значение за женското здраве и предопределя възникването на различни патологични процеси в женския репродуктивен тракт. Промени в нормалната женска микробиота увеличават шансовете за развитие на полово-предавани инфекции и водят до негативни последици за женското здраве и репродуктивни функции.

  Комплексната оценка на микробната композиция в женския репродуктивен тракт е от най-голямо значение за установяване на етиологията на инфекциозния процес и избора на подходящо лечение.

  До скоро не съществуваше диагностичен похват, който да бъде достатъчно чувствителен и да позволява едновременно комплексно и количествено определяне на микроорганизмите, част от микрофлората в женския репродуктивен тракт. Това е причината за неправилно диагностициране, нарастване честота на рецидивите, възникване на усложнения и репродуктивни неуспехи при жените.

  Femoflor® е съвременен молекулярно-диагностичен тест, базиран на Real-Time PCR технология, позволяващ комплексен анализ и оценка на вагиналната микрофлора, диагностика на дисбиозни състояния и откриване на полово-предавани инфекции. За първи път само с едно изследване е възможно да бъде установена микробната композиция и взаимоотношения между микроорганизмите в женския урогенитален тракт.

  Повече информация за теста можете да откриете в прикачения файл или като се свържете с нас.  Файлове за изтегляне:
  Изтегли Femoflor - комплексно изследване за цялостна оценка на вагиналната микрофлора
  Изтегли Femoflor - Comprehensive assay for complex evaluation of vaginal microbiome composition