Меню

  Qvintip® – Устройство за самостоятелно пробовземане, валидирано за изследване на HPV

  01.07.2019

  Qvintip® е устройство, с което вземането на проба - влагалищен секрет, е лесно и удобно - вече в домашни условия. За максимално улеснение процесът се извършва в няколко стъпки и последващо изпращане на пробата в специализирана лаборатория.

  Защо е важно да се извършва регулярно такъв тест?

  Рискът от заразяване с HPV (Човешки Папиломен Вирус) е много висок – около 80 процента от жените се заразяват с него през сексуалния си живот. Използването на презерватив намалява, но не елеминира възможността от заразяване.

  Високорисковите вирусни типове са причинители на нискостепенни, високостепенни цервикални лезии и инвазивен карцином.

  Упорита инфекция от високорисков тип човешки папиломен вирус може да наруши функциите на клетките и това да доведе до рак на маточната шийка.

  Най-често срещаните полово предавани болести са: трихомоназа, хламидиаза, гонорея и т.н. Ако тези заболявания не бъдат диагностицирани навреме и не бъдат идентифицирани техните причинители, те могат да доведат до редица негативни последици върху здравето и репродуктивните функции на засегнатите.

  Qvintip ® е лесно и удобно за употреба устройство, за самостоятелно взимане на проба от влагалището, валидирано за последващ ДНК анализ за откриване на Човешки Папиломен Вирус (HPV).

  Пробата, взета с Qvintip ® може да бъде изследвана също и за откриване на:

  - Chlamydia Trachomatis
  - Neisseria Gonorrhoeae
  - Ureaplasma Urealyticum
  - Ureaplasma Parvum
  - Mycoplasma Genitalium
  - Mycoplasma Hominis
  - Trichomonas Vaginalis
  - Bacterial Vaginosis
  - Femoflor ® 16
  - Femoflor ® Screen

  Устройството включва пластмасов стик с тампон, малко транспортно контейнерче, плик за опаковане и инструкции за употреба.

  Научете повече за Qvintip ® като се свържете с нас.  Файлове за изтегляне:
  Изтегли Qvintip_Brochure_BG
  Изтегли Qvintip_Brochure_EN