Меню

  Диагностика на Novel Coronavirus (2019-nCoV) COVID 2019

  05.02.2020

  На 31 декември 2019 г. в Ухан, провинция Хубей, Китай, се съобщава за група случаи на пневмония с неизвестна етиология. Причинителят е идентифициран като нов коронавирус 2019-nCoV, COVID-19, който оттогава зарази хиляди хора. Клиничното представяне на 2019 nCoV инфекция варира от асимптоматична до много тежка пневмония със синдром на остър респираторен дистрес, септичен шок и мултиорганна недостатъчност, което може да доведе до смърт. Очаква се здравните служби в ЕС / ЕИП да се сблъскат със заподозрени и потвърдени случаи. Смята се, че коронавирусите се предават в повечето случаи от човек на човек чрез вдишване или отлагане върху лигавичните повърхности на големи респираторни капчици. Установени са и други канали в предаването на коронавируси, като контакт със замърсени фомити и вдишване на аерозоли. Най-високият риск от свързано със здравето предаване е при липса на стандартни предпазни мерки, когато не са налице основни мерки за превенция и контрол на респираторни инфекции и при боравене с пациенти, при които инфекцията с 2009-nCoV все още не е потвърдена. Въпреки че засега няма доказателства за предаване във въздуха, се препоръчва предпазлив подход поради липса на проучвания, изключващи този начин на предаване!

  RIDACOM е първата компания в България предоставила регентите за детекция на коронавирус Novel Coronavirus (2019-nCoV, COVID-19) посредством real-time PCR (qPCR) синтезирани в Швейцария за Националната референтна лаборатория по Грип и ОРЗ към НЦЗПБ.

  Днес имаме възможността да сме първите, които ще предоставим пълно портфолио от тестове за откриване на Novel Coronavirus (2019-nCoV) на Балканите и сред първите в Европа.

  Цялостното ни портфолио от диагностични тестове включва:

  • Real-Time RT-PCR kit for Detection of Novel Coronavirus - 2019-nCoV, COVID-19 qPCR detection kit
  • Бърз тест за детекция на антигени на Novel Coronavirus - 2019-nCoV, COVID-19 Antigen Detection rapid test kit
  • Бърз тест за детекция на IgG и IgM антитела на Novel Coronavirus - 2019-nCoV, COVID-19 Antibody Detection rapid test kit

  Не се колебайте да се свържете с нас при необходимост от съдействие, или допълнителна информация при избора на най-подходящ диагностичен тест за Вашите нужди!  Файлове за изтегляне:
  Изтегли novel-coronavirus-risk-assessment-china-31-january-2020_0