Меню

  Диагностика на Novel Coronavirus (2019 nCoV) COVID 2019

  05.02.2020

  На 31 декември 2019 г. в Ухан, провинция Хубей, Китай, се съобщава за група случаи на пневмония с неизвестна етиология. Причинителят е идентифициран като нов коронавирус 2019 nCoV, COVID 19, който оттогава зарази хиляди хора. Клиничното представяне на 2019 nCoV инфекция варира от асимптоматична до много тежка пневмония със синдром на остър респираторен дистрес, септичен шок и мултиорганна недостатъчност, което може да доведе до смърт. Очаква се здравните служби в ЕС / ЕИП да се сблъскат със заподозрени и потвърдени случаи. Смята се, че коронавирусите се предават в повечето случаи от човек на човек чрез вдишване или отлагане върху лигавичните повърхности на големи респираторни капчици. Установени са и други канали в предаването на коронавируси, като контакт със замърсени фомити и вдишване на аерозоли. Най-високият риск от свързано със здравето предаване е при липса на стандартни предпазни мерки, когато не са налице основни мерки за превенция и контрол на респираторни инфекции и при боравене с пациенти, при които инфекцията с 2009-nCoV все още не е потвърдена. Въпреки че засега няма доказателства за предаване във въздуха, се препоръчва предпазлив подход поради липса на проучвания, изключващи този начин на предаване!
  RIDACOM е първата компания в България предоставила регентите за детекция на Novel Coronavirus (2019 nCoV, COVID 19) посредством real-time PCR (qPCR) синтезирани в Швейцария за Националната референтна лаборатория Грип и ОРЗ към НЦЗПБ.
  Днес имаме възможността да сме първите, които ще предоставим пълно портфолио от тестове за откриване на Novel Coronavirus (2019-nCoV) на Балканите и сред първите в Европа.

  Цялостното ни портфолио от диагностични тестове включва:

  • Real-Time RT-PCR kit for Detection of Novel Coronavirus - 2019 nCoV qPCR detection kit
  • Бърз тест за детекция на антигени на Novel Coronavirus - 2019 nCoV Antigen Detection rapid test kit
  • Бърз тест за детекция на IgG и IgM антитела на Novel Coronavirus - 2019 nCoV Antibody Detection rapid test kit

  Не се колебайте да се свържете с нас при необходимост от съдействие, или допълнителна информация при избора на най-подходящ диагностичен тест за Вашите нужди!  Файлове за изтегляне:
  Изтегли novel-coronavirus-risk-assessment-china-31-january-2020_0