Меню

  Диагностика на Influenza A & B и COVID-19

  08.09.2020

  Уважаеми Партньори и Приятели,

  С наближаващия грипен сезон е важно да познаваме, разграничаваме и да знаем как да предотвратим разпространяването на Influenza A & B (грип) и COVID-19 (коронавирус; SARS-CoV-2).

  Как грипните вируси и COVID-19 са подобни?

  Influenza A & B (грип) и COVID-19 (коронавирус; SARS-CoV-2) са вирусни инфекциозни заболявания, които засягат респираторната система и имат подобни симптоми. И двата вируса се предават по въздушно-капков път и директен или индиректен контакт. В резултат на това същите мерки за обществено здраве, като хигиена на ръцете и добър респираторен етикет, са важни действия, които всички могат да предприемат за предотвратяване на инфекция.

  Как се различават грипните вируси и COVID-19?

  Скоростта на предаване е важна точка на разлика между двата вируса. Грипът има по-къс среден инкубационен период (времето от инфекцията до появата на симптоми) и по-кратък сериен интервал (времето между последователни случаи) от вируса COVID-19. Инфлуенцата може да се разпространява по-бързо от COVID-19, като при нея човек обикновено развива симптоми от 1 до 4 дни след инфекцията. Докато при COVID-19 обикновено се развиват 5 дни след заразяването, но симптомите могат да се появят още 2 дни след заразяването или най-късно 14 дни след това и времевият диапазон може да варира.

  За навременната и сигурна диагностика, RIDACOM Ви представя кит за едновременна детекция и диференциране на SARS-CoV-2, Influenza A и Influenza B в една единствена проба - FLU-COVID RT-PCR Kit - https://ridacom.com/products/view/7508

  Той се отличава с:

  • Специфична вирусна детекция, базирана на 3 генни таргета
  • Включена вътрешна контрола RNase P за оценка на процеса на пробовземане и РНК екстракция
  • Лесен протокол за работа: лиофилизиран реагент – необходимо е само рехидратиране и добавяне на пробата
  • Разработен съгласно препоръките на СЗО и CDC
  • 100% чувствителност и специфичност
  • Лимит на детекция: 10 копия/реакция и за трите патогена
  • Валидирани проби за анализ: назофарингеален и орофарингеален тампон, БАЛ
  • CE-IVD сертифициран за ин-витро диагностични цели

  Наличен от 9 септември на достъпна цена! За запитване и заявки се свържете с нас в информационните ни канали или на info@ridacom.com

  Свържете се с нас за повече информация относни последните новости в диагностиката на SARS-CoV-2.